KIINALAINEN LÄÄKETIEDE

Hyvä terveys tarkoittaa kahden vastavoiman Yinin ja Yangin tasapainoa

fullsizeoutput_30.jpeg

Perinteinen kiinalainen lääketiede on oppi terveyden ylläpitämisestä, sairauksien syistä, ehkäisemisestä ja hoidosta. Se tarkastelee ihmistä kokonaisuutena ja osana luonnon kiertokulkua. Hyvä terveys tarkoittaa kahden vastavoiman Yinin ja Yangin tasapainoa kaikkien elämän eri osa-alueiden välillä.

Kiinalaisen lääketieteen vahvuus on tapahtumien lainalaisuuksien selittäminen; mitä ihmisessä tapahtuu, miksi ja miten tapahtuma vaikuttaa koko elimistöön. Koen tärkeäksi selittää mahdollisimman käytännönläheisesti näitä lainalaisuuksia, jotta kukin pystyy ymmärtämään oman kehon viestejä, ja sitä kautta hoitamaan itseään parhaalla mahdollisella tavalla.

Tarjoan erilaisia luentokokonaisuuksia muun muassa kiinalaisen lääketieteen perusteet, suoliston hyvinvointi, elinvoiman vaaliminen, keho ja tunteet. 

Kiinalainen lääketiede & jooga -verkkokurssilla opit perusteoriaa helposti ja käytännönläheisesti. Kurssilla tutustutaan eri elementteihin ja viedään käytäntöön joogaharjoitteiden avulla. Sopii hyvin aloittelijoille ja myös jooga-ammattilaiset saavat hyvän tietopaketin kiinalaisen lääketieteen filosofian ja joogan yhdistämiseen. 

 

 

Ohjaan myös erilaisia workshoppeja, joissa yhdistän akupunktiohoitoja joogaan sekä taideterapeuttiseen työskentelyyn.

Teen akupunktiohoitoja Tampereen keskustassa Lentävän maton tiloissa, Pellavatehtaankatu 8E, ja Lempäälässä Hyvinvointistudio Kehotuksessa, Tampereentie 22.

Ajanvaraus: leena@yogart.fi

 

Koulutukseni

Opiskelin neljä vuotta perinteistä kiinalaista lääketiedettä Espanjassa korkeakoulussa nimeltä Escuela Superior de Medicina Tradicional China, ja valmistuin sieltä vuonna 2007. Ammattinimikkeeni on Técnico Superior en Medicina Tradicional China. Suorittamani koulutus on ETCMA:n (European Traditional Chinese Medicine Association) hyväksymä ja se toteutettiin yhteistyössä Pekingin yliopiston kanssa. Opintoihini kuului kolmen viikon pituinen työharjoittelu Pekingin yliopistossa.

 
  • YouTube

©2019 by YogArt.